AcasăLIFECine este în prezent proprietarul Castelului Bran. L-a revendicat în urmă cu...

Cine este în prezent proprietarul Castelului Bran. L-a revendicat în urmă cu 22 de ani

spot_img

Arhitectul stabilit la New York Dominic de Habsburg şi surorile sale sunt proprietarii Castelului Bran, din anul 2000. Ei sunt moştenitorii principesei Ileana, cea de la care castelul fusese, în 1948, trecut în proprietatea statului comunist.

Castelul Bran se situează la mai puţin de 30 km de Braşov, pe şoseaua ce porneşte din vechiul cartier Bartolomeu şi leagă Braşovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic.

CITEŞTE ŞI: Un singur român participă la petrecerea lui Elon Musk de la Castelul Bran. Despre cine este vorba?

În prezent, în muzeul de patru etaje sunt expuse colecţii de mobilier, costume, arme şi armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului şi Casa Principesa Ileana.

În anul 2000, Castelul Bran a fost revendicat de arhiducele Dominic de Habsburg şi de surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer, moştenitorii principesei Ileana, de la care castelul fusese, în 1948, trecut în proprietatea statului.

În luna mai a anului 2006, aceştia au devenit proprietarii castelului şi ai domeniului aferent, în urma unei decizii guvernamentale de retrocedare.

Statul român a păstrat administrarea castelului pentru încă 3 ani, până în 18 mai 2009.[2] Înaintea retrocedării, Ministerul Culturii a dispus mutarea colecţiilor aparţinând statului român de la Castelul Bran la Vama Medievală. Pentru a putea redeschide muzeul, familia de Habsburg a remobilat castelul cu obiecte din colecţia personală. Redeschiderea oficială a muzeului s-a realizat la 1 iunie 2009.

Din 1 iunie 2018, noul sediu al Muzeului Naţional Bran este găzduit de imobilul din str. Aurel Stoian nr. 14, din Bran.

susa: wikipedia

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri