AcasăACTUALChirurgul Neață, acuzat de 17 infracțiuni de luare de mită, a scăpat...

Chirurgul Neață, acuzat de 17 infracțiuni de luare de mită, a scăpat de arest la domiciliu

spot_img

Tribunalul Gorj a decis, joi, înlocuirea arestului preventiv la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru mediul chirurg Gheorghe Neață, fost manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, acuzat de procurori de săvârşirea a 17 infracţiuni de luare de mită.

- Publicitate -

„În baza dispoziţiilor art. 362 C.pr.pen. cu aplicarea art. 208 C.pr.pen, și art. 242 alin. 2 C.pr.pen. dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Neață Gheorghe, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, de la data rămânerii definitive a încheierii“ a decis instanța, potrivit Radio Infinit.

Neață rămâne cu interdicția de a profesa.


„În baza art. 215 alin. (1) C. pr. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Neață Gheorghe, trebuie să respecte următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; 2. să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; 3. să se prezinte la Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Gorj, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. (2) C. pr. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: 1. să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată. 2. să nu se apropie de martorii sau de membrii familiei acestora şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; 3. să nu exercite profesia de medic. În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului Neață Gheorghe că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv“, a mai stabilit instanța de judecată.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Portofel cu bani și acte, găsit de trei jandarmi în fața Spitalului Județean Târgu Jiu

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri