AcasăPOLITICĂChesnoiu: Sistarea temporară a producției de îngrășăminte a principalului producător de fertilizanți...

Chesnoiu: Sistarea temporară a producției de îngrășăminte a principalului producător de fertilizanți pentru agricultură, Azomureș, mă preocupă în mod direct

spot_img

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a transmis, luni, că este preocupat de anunțul opririi temporare a producției de la combinatul Azomureş din cauza preţului prea mare la gaz și va propune măsuri urgente.

Ministrul Adrian Chesnoiu promite soluţii, pentru că oprirea fertilizării, în lipsa îngrășămintelor, ar putea afecta cu 30% culturile, potrivit specialiștilor. Acesta anunţă că va propune Guvernului o serie de măsuri urgente care să vină în sprijinul fermierilor, dar şi care să asigure producţia agricolă la un nivel care să acopere necesarul de consum al populaţiei, „la prețuri rezonabile” ale produselor românești, transmite realitatea.net.

Cel mai important producător de îngrăşăminte din România, Azomureş, a anunțat că va opri temporar producţia din cauza preţului ridicat la gaze şi energie electrică. Compania a cerut Guvernului și Parlamentului soluții pentru a atenua problema gazelor și a prețurilor ridicate la energie în timp util, astfel încât securitatea alimentară a României să nu fie compromisă în 2022.

„Sistarea temporară a producției de îngrășăminte a principalului producător de fertilizanți pentru agricultură, Azomureș, mă preocupă în mod direct.

Împreună cu colegii din Minister căutăm soluții pentru a proteja munca fermierilor, a preveni scăderea producției agricole și a limita scumpirea produselor agricole primare din recolta anului viitor.
Din datele specialiștilor, abandonarea fertilizării de bază cu azot ne va aduce pierderi în recolta viitoare de circa 30%.

Voi propune Guvernului o serie de măsuri urgente care să vină în sprijinul fermierilor pentru protejarea muncii lor și pentru menținerea producției agricole la un nivel care să acopere necesarul de consum al populației.

Soluții sunt și vor fi puse rapid în aplicare pentru a le oferi fermierilor #stabilitate, iar românilor acces la produse românești, la prețuri rezonabile!”, a transmis Adrian Chesnoiu, luni seară, într-un mesaj pe Facebook.

VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 6 decembrie | Invitat – Florin Barbu (PSD Olt), preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri