AcasăPOLITICĂChesnoiu participă la Consiliul Agricultură și Pescuit: Voi susține necesitatea redirecționării unor...

Chesnoiu participă la Consiliul Agricultură și Pescuit: Voi susține necesitatea redirecționării unor fonduri din PNRR pentru investiții în agricultură

spot_img

În perioada 12-13 decembrie 2021, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, va participa la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce va avea loc la Bruxelles.

În marja Consiliului, ministrul Adrian Chesnoiu va avea o întâlnire cu Janusz Wojciechowski, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, dar și întrevederi cu omologii săi din Franța și Belgia.

În cadrul Consiliului vor fi dezbătute următoarele subiecte:

– posibilitățile de pescuit pentru 2022

Consiliul va urmări să ajungă la un acord politic cu privire la limitele de capturi totale și cotele pentru principalele stocuri ale UE pentru anul 2022. Acordul va viza stocurile de pește situate în apele Uniunii și apele din afara acesteia, Marea Mediterană și Marea Neagră.

– practicile comerciale neloiale

În cadrul reuniunii, va avea loc o dezbatere cu privire la practicile comerciale neloiale din cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.

– planul de urgență privind securitatea alimentară

Acest punct va urmări aprobarea concluziilor privind planul de urgență pentru garantarea aprovizionării cu alimente și a securității alimentare în vremuri de criză, care a fost prezentat de Comisie în noiembrie, ca parte a Strategiei „De la fermă la consumator”.

De asemenea, miniștrii vor fi informați de către Președinție cu privire la stadiul negocierilor cu Parlamentul asupra noului Regulament privind controlul pescuitului.

Totodată, Comisia va prezenta principalele obiective ale Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură și va încuraja statele membre să elaboreze o strategie de investiții pe termen lung care să asigure utilizarea eficientă a fondurilor.

„Dezvoltarea agriculturii și a satului românesc sunt prioritățile României în dialogul cu decidenții europeni! În prima deplasare la Bruxelles, în calitate de ministru, voi susține: necesitatea redirecționării unor fonduri din PNRR pentru investiții în agricultură, direcțiile Planului Național Strategic  centrat pe specificul agriculturii românești”, a transmis ministrul.

sursa foto: captură emisiunea Reporter 24

CITEŞTE ŞI: Ministrul Agriculturii, despre PNRR: „România nu are acest capitol pentru că nu l-a solicitat”

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri