AcasăACTUALChesnoiu: Circa 225 de milioane de euro vor ajunge la peste 810.000...

Chesnoiu: Circa 225 de milioane de euro vor ajunge la peste 810.000 de fermieri care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru accesarea ANT

spot_img

Ministrul Agriculturii, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a anunţat aprobarea, în şedinţa Guvernului de miercuri, a două acte normative în sprijinul fermierilor pentru a le asigura stabilitate atât în activitatea curentă, cât și în cea care vizează investițiile pe care vor să le facă pentru a obține producții de calitate, la un nivel ridicat.

- Publicitate -

Adrian Chesnoiu a transmis care sunt beneficiile pentru fermieri ce decurg din cele două acte normative semnate:

Am aprobat plafoanele alocate Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2021.


Circa 225 de milioane de euro vor ajunge la peste 810.000 de fermieri care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru accesarea ANT.

Am majorat atât cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier, cât și bugetul destinat acestor măsuri. Pentru sectorul vegetal am prevăzut o alocare bugetară dublă față de anul trecut, peste 88 de milioane de euro, iar pentru zootehnie bugetul alocat este de 135 milioane de euro, o creștere de peste 6 ori față de anul trecut.

Am aprobat Ajutorul de minimis pentru programul de susținere a crescătorilor de suine pentru reproducție din rasele autohtone Bazna și/sau Mangalița.


CITEŞTE ŞI: Ultimele date despre legea care aduce produsele româneşti în supermarketuri. Ce spune iniţiatorul său, deputatul Florin Barbu (PSD Olt)

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri