AcasăECONOMIECFR Călători pierde opt rute profitabile. Le ia compania prietenului lui Rareş...

CFR Călători pierde opt rute profitabile. Le ia compania prietenului lui Rareş Bogdan

spot_img

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a anunțat pasagerii, prin intermediul unor afișe lipite în stații, că începând cu data de 16 iulie „se anulează pe toată distanța următoarele trenuri” și sunt enumerate 12 curse (șase perechi de trenuri) pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă și retur.

- Publicitate -

Dacă în ceea ce privește primele patru trenuri gradul de ocupare este redus, circulând mai mult goale, nu același lucru se poate spune despre celelalte opt.

„Pe relația București Nord-Aeroport Henri Coandă trenul vine aproape gol seara târziu, dar atunci e vârf de sosiri de avioane și pleacă înapoi spre București plin. La fel și în intervalul 7,30-7,58 dimineața, când este un alt vârf de aterizări. Dacă nu circulă și la aceste ore, pot să-l scoată de tot (trenul, n.red.)”, au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București.


Numai că trasele de circulație respective nu vor rămâne neacoperite, fără trenuri. Misterul se deslușește atunci când consultăm site-ul Transferoviar Călători, operator concurent cu cel de stat.

Ei bine, pe site-ul TFC figurează următorul anunț: „Începând cu data de 16.07.2022 vom opera trenuri suplimentare pe această rută. Noul mers de tren se află sub cel actual”. Și constatăm că începând cu data menționată numărul perechilor de trenuri de pe această rută va crește de la șase la 12.

TFC este o companie deținută de Călin Mitică. Relația de prietenie a acestuia cu liberalul PNL Rareș Bogdan este de notorietate, scrie Club Feroviar.


VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 27 iunie | Invitat – Gigi Vîlceleanu, viceprimarul Slatinei

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri