AcasăACTUALCertificatul de cazier judiciar se va elibera gratuit şi în formă electronică....

Certificatul de cazier judiciar se va elibera gratuit şi în formă electronică. Legea a fost promulgată

spot_img

Certificatul de cazier judiciar se va elibera și electronic. Legea a fost promulgată, marți, de președintele Klaus Iohannis.

Cazierul judiciar va putea fi obținut și în format electronic, potrivit legii adoptată de Parlament și priomulgată, marți, de președintele Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice”, se menționează în lege.

În termen de șase luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar.

Legea a fost adoptată pe 7 decembrie de Camera Deputaților, cu 250 de voturi „pentru”, două „contra” și două abțineri.

Certificatul de cazier judiciar este documentul eliberat persoanelor, care atestă situația judiciară a acestora. Certificatul de cazier judiciar este valabil 6 luni de la data eliberării.

CITEȘTE ȘI: Tânăr dintr-o comună din Dolj, reținut după ce a violat o adolescentă în vârstă de 13 ani

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri