AcasăACTUALCentrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, inaugurat. Tratament gratuit pentru pacienți

Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, inaugurat. Tratament gratuit pentru pacienți

spot_img

Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, proiect dezvoltat de către medicul Michael Schenker și Ramona Schenker, psiho-oncolog în cadrul unității, a fost inaugurat vineri, la eveniment fiind prezenți ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, reprezentanți ai administrației locale și județene și cei ai mediului academic. 

Acest centru se adresează pacienților din întreagă țară, medicul Michael Schenker reușind astfel să pună Craiova pe harta medicală, după cum a punctat edilul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, cunsocut fiind faptul că în clinica de oncologie, la vechiul sediu, se tratează persoane din toate zonele României.

blank

Cu privire la noul sediu inaugurat vineri, deși este un spital din mediul privat, pacientul trebuie să știe că nu va plăti în situația în care are nevoie de unul dintre serviciile unității sanitare(oncologie și radioterapie).

„Suntem numiți spital privat, este adevărat, însă oferim servicii medicale gratuite. Crezul nostru este că putem oferi servicii medicale de calitate și nu ne vom abate de la acesta”, a spus medicul Michael Schenker.

blank

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a evidențiat faptul că ceea ce a reușit să facă medicul Schenker poate fi un exemplu de pună practică.

Foarte important, a menționat Rafila, este că la Craiova va funcționa nu doar un sediu modern, cu aparatură de ultimă generație, ci aici s-au pus bazele și unei echipe medicale ce poate oferi servicii de calitate.

„Sunt impresionat de ceea ce am văzut aici la dumneavoastră, la Centrul de Oncologie Sfântul Nectarie. Este un exemplu de bună practică și dincolo de această clădire, de dotările specifice unui centru de tratament oncologic, foarte important este că aveți o resursă umană calificată care poate să ofere servicii medicale de calitate pacienților din țara noastră”, a precizat Rafila.

blank

La rândul său, Olguța Vasilescu, edilul Craiovei, a punctat faptul că investiția realizată de către medicul Schenker „a pus Craiova pe harta României”.

„Îl felicit pe Mike Schenker pentru că, iată, a pus Craiova pe harta României cu această investiție pe care a reușit să o facă. Aici nu este vorba doar de pereții unui spital sau de aparatura medicală, ci și despre cadrele medicale. Știm cu toții că Mike Schenker este un doctor căutat de toți românii. În ultima perioadă, sunt foarte mulți pacienți care se tratează la medicul Schenker. Sunt pacienți din toate județele țării și era necesară o astfel de investiție, nu doar pentru Craiova, ci pentru întreaga Românie”, a menționat Vasilescu.

blank

Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova este o investiție realizată cu fonduri proprii, spun reprezentanții unității spitalicești.

Aici funcționează și Clinica de Radioterapie pentru care a fost achiziționată aparatură de ultimă generație, performantă, prin care se pot face cele mai moderne tipuri de iradiere IMR și ARC Rapid.

blank

blank

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri