AcasăACTUALCentru de evaluare si tratare a pacientilor COVID la SJU Târgu Jiu

Centru de evaluare si tratare a pacientilor COVID la SJU Târgu Jiu

spot_img

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu va înființa un Centru de Evaluare și tratare a pacienților COVID în clădirea unității situată pe strada A.I. Cuza (Pasarelă).

Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor spitalului, acest centru va funcționa în regim de spitalizare de zi (program de funcționare în două ture de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00).

„Aici, pacienții pozitivi la coronavirus, cu forme ușoare și medii, vor beneficia de evaluare, investigații medicale specifice, tratament, dar și de posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare.  SJU Târgu-Jiu va asigura personalul medical pentru buna funcționare a acestui centru. În perioada imediat următoare, reprezentanții  SJU Târgu-Jiu vor înainta Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj documentele necesare pentru obținerea avizului epidemiologic de înființare a Centrului de Evaluare”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit Ministerului Sănătății, în aceste centre de evaluare care vor funcționa în numeroase unități medicale din România, persoanele infectate cu Sars-Cov-2, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor fi tratate gratuit. Se dorește să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital. Este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă, în ziua în care au primit rezultatul testului Covid, într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.

CITEŞTE ŞI: Starea de alertă, PRELUNGITĂ. Ce măsuri restrictive reintră în vigoare

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri