AcasăACTUALCentrele de plasament vor fi închise în următorii doi ani. Anunțul ministrului...

Centrele de plasament vor fi închise în următorii doi ani. Anunțul ministrului Familiei

spot_img

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Gabriela Firea, anunță că în următorii doi ani vor fi închise toate centrele de plasament din România întrucât soluțiile cele mai bune sunt reintegrarea în familie ori adopția. 

„În următorii doi ani, închidem și ultimele 73 de centre de plasament care mai funcționează în România. Astfel, toți copiii aflați în grija statului vor crește în medii mai prietenoase. 9 centre se desființează până la sfârșitul anului, 52 își vor închide porțile în 2023 și restul în 2024. Terminăm astfel închiderea celor peste 500 de centre de plasament care existau în țară, în urmă cu 20 de ani… Toți copiii trebuie să crească într-o familie! Și în cazul celor aflați în grija statului, trebuie create condiții ca într-o familie, iar aceste condiții pot fi obținute doar în locuințele de tip familial, nu în centre mari de plasament”, a anunțat ministrul Familiei.

Potrivit ministrului, soluțiile cele mai bune sunt reintegrarea în familie ori adopția. Dacă variantele nu sunt posibile, rămâne soluția asistenților maternali sau găzduirea copiilor în case de tip familial.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Mediului, despre digitalizarea în domeniul agriculturii: „Va salva habitate, va salva specii, va salva apele”

Datele oficiale arată că, în prezent, în România sunt 73 de centre de plasament clasice, în care stau aproximativ 1.900 de copii.

Nouă dintre acestea ar putea fi închise până la sfârșitul anului, iar estimările arată că alte 52 vor fi închise în 2023.

Ultimele 12 centre de plasament din România vor dispărea în 2024, a precizat Gabriea Firea.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri