AcasăLIFECele mai importante informații despre discurile de frână

Cele mai importante informații despre discurile de frână

spot_img
- Publicitate -

De fiecare dată când suntem la volanul autoturismului nostru apăsăm pedala de frânare în nenumărate cazuri. Această acțiune reușește să transmită diverse semnale direct către discurile de frână care, la rândul lor, acționează un sistem construit din trei piese. Acestea reușesc să facă posibilă oprirea autoturismului, întocmai atunci când avem nevoie de acest lucru. Astfel, ne putem bucura de un nivel ridicat de siguranță atunci când conduceam autoturismul nostru și, în plus, de capacitatea de a face față oricărei situații. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre discurile de frână!

Care sunt cele mai frecvente defecțiuni întâlnite la nivelul discului de frână?


Întrucât frecarea este un fenomen apărut la fiecare frânare, componentele și elementele utilizate pe parcursul acestui proces ajung să fie afectate. Încă din acest moment, ajungi să te confrunți cu diferite zgomote neplăcute sau, după caz, cu elemente cu defecțiuni, ceea ce va conduce la apariția problemelor tehnice pe termen scurt.

De asemenea, o informație de care este foarte bine să ții cont se rezumă la faptul că discurile de frână sunt elemente care au o perioadă limitată de viață. Din primul moment în care uzura își face apariția, este cazul să le schimbi cu unele noi.

  • Zgârieturi și crăpături pe suprafața de contact – această problemă este destul de des întâlnită la nivelul discului de frână. La rândul lui, acest element este un aspect central în ceea ce privește sistemul de frânare. Tocmai din acest motiv, zgârieturile și crăpăturile nu pot fi oprite, însă acestea deteriorează foarte repede plăcuțele de frână;
  • Urme de rugină – în mod normal, suprafața discului este una lucioasă, iar orice urmă de rugină este un semn că lucrurile nu stau așa cum ar trebui. În aceste situații, este imperios necesar să schimbi discurile de frână, întrucât rugină și zgârieturile aduc o listă crescută de neplăceri.

 

Imagine cu discuri de frână de pe site autodoc24.ro


Cum mă pot asigura că frâna funcționează în parametri optimi?

Pentru a te putea asigura de faptul că autoturismul tău funcționează în mod optim, este esențial să verifici sistemul de frânare. Pentru a putea face acest lucru, este extrem de important să aloci o atenție deosebită modului în care oprești mașina. Pentru început, asigură-te că pornești având o viteză scăzută, într-un interval în care frânezi încet la câteva secunde distanță. Dacă mașina ta acționează rapid, atunci sistemul de frânare este unul care funcționează în mod corespunzător. În mod analog, în caz contrar, este cazul să iei legătura cu specialistul tău în defecțiuni tehnice auto.

Discurile de frână reprezintă unul dintre cele mai importante componente ale mașinii tale, care îți oferă nivelul de siguranță dorit. Bucură-te de toate aceste lucruri, cunoscând cele mai importante informații de care ai nevoie!

 

- Publicitate-spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri