AcasăLIFECele mai importante beneficii oferite de scaun cu rotile

Cele mai importante beneficii oferite de scaun cu rotile

spot_img

Scaunele cu rotile oferă o mobilitate sporită și mai multă independență persoanelor cu dizabilități, dar și celor care au grijă de ele, permițându-le astfel să ia parte la diferite activități din viața de zi cu zi împreună. De aceea, putem spune că scaunele cu rotile oferă oferă o gamă variată de beneficii, atât din punct de ordin social, cât și mental.

Diferitele tipuri de scaune cu rotile

- Publicitate -

Există o mulțime de modele de scaune cu rotile, fiecare punând la bătaie diferite avantaje. De exemplu, există scaune cu rotile care trebuie împinse manual și scaune dotate cu motor și un acumulator cu ajutorul cărora utilizatorii se pot mișca fără intervenția altor persoane.

De asemenea, persoanele care nu se pot deplasa aproape deloc sau se deplasează cu foarte multă dificultate, pot investi într-un scaun cu toaletă de cameră. Acesta este de fapt un fotoliu rulant, special creat pentru persoanele cu tulburări de mobilitate, ce nu pot folosi o toaletă obișnuită. Un astfel de scaun îmbunătățește radical viața persoanelor cu probleme de echilibru și în același timp este util și pentru însoțitori deoarece aceștia nu vor mai trebui să ajute bolnavii să se deplaseze în întreaga casă, riscându-le sănătatea, ori de câte ori trebuie să meargă la toaletă.


Mai multă independență

Atât scaunele mobile manuale cât și cele electrice oferă persoanelor cu dizabilități, dar și însoțitorilor lor mai multă dependență. Cu ajutorul scaunelor mobile, în special cele electrice, persoanele care nu se pot deplasa pe cont propriu pot desfășura diferite activități fără să aibă nevoie de cei apropiați. Astfel, fiecare își poate petrece mai mult timp cu activitățile preferate.

Chiar și un scaun mobil acționat manual oferă o oarecare flexibilitate. Pentru cineva care nu se poate deplasa singur, pe propriile picioare sau folosindu-se de exemplu de un baston, un scaun cu rotile elimină teama de căzătură și permite deplasarea pe distanțe mai lungi, fără risc de cădere.

Scaunele cu rotile redau mobilitatea

Scaunele mobile sunt gândite în așa fel încât să poată fi manevrate cu succes chiar și în cele mai strâmte spații, fiind astfel absolut perfecte pentru deplasare în apropierea casei, sau în spital. De asemenea, există și scaune mobile mai robuste, care pot fi luate chiar și afară, mergând la fel de bine pe terenuri dificile ca de exemplu piatra cubică sau pantele, ca în cazul terenurilor perfect drepte, cum ar fi asfaltul.


Scaunele cu rotile pot fi folosite și ca sisteme auxiliare de deplasare. De exemplu, există scaune mobile de tranzit, foarte ușoare, ideale de luat în bagaj în cazul plimbărilor de vacanță, cu familia. De asemenea, mai ales acum, când există atât de multe mijloace de transport în care scaunele cu rotile pot fi urcate foarte ușor, dacă ai probleme de mobilitate, este și păcat să nu investești într-un scaun cu rotile sigur și fiabil, pe care să-l folosești oriunde te-ai duce.

Este simplu să redevii o persoană sociabilă

Dacă ai mers de când te știi și la un moment dat pur și simplu ți-ai pierdut această capacitate, este de așteptat să-ți fie afectată și capacitatea de comunicare cu cei din jur, dacă nu găsești o soluție care să-ți redea mobilitatea. Dar, din fericire, există o mulțime de scaune mobile, sigure și rezistente, ce pot fi cumpărate la prețuri convenabile și care redau pe loc mobilitatea pierdută persoanelor care le folosesc.

Mai ales atunci când suferi de o afecțiune, pentru a te însănătoși rapid și a duce o viață cât mai împlinită, este important să păstrezi legăturile de prietenie cu vechile cunoștințe și să nu eziți să-ți faci prieteni noi, care să te ajute să ai o viață socială bogată, care să te facă să te concentrezi pe adevăratele lucruri care contează în viață.

În concluzie

În mare, acestea sunt cele mai importante beneficii oferite de scaunele cu rotile. Dar pentru satisfacție maximă, este importantă investiția în scaune mobile de cea mai bună calitate, așa cum este cazul scaunelor disponibile pe site-ul Kinetika.ro. Împreună cu o gamă variată de echipamente medicale precum: scaune de duș, bastoane sau tensiometre Kinetaka.ro pune la dispoziția clienților săi și scaune cu rotile de o calitate premium.

- Publicitate-spot_img
reporter24
reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri