AcasăEDUCAŢIECe spune șeful ISJ Dolj despre posturile de directori de școală care...

Ce spune șeful ISJ Dolj despre posturile de directori de școală care vor rămâne neocupate

spot_img

Inspectorul general școlar al ISJ Dolj, Daniel Ion, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că este posibil să existe posturi pentru directori de școli care vor rămâne neocupate, concursul încheindu-se, și că se va organiza o nouă sesiune de examen. 

O situație clară se va cunoaște după rezolvarea contestațiilor, 95 de participanți dorind să le fie reevaluate lucrările.

„Au fost programate, în cea de-a doua etapă a examenului, cea de interviu, pentru cei care au trecut proba scrisă, 689 de examinări, pentru cei 232 de candidaţi care au trecut de prima fază. Au fost scoase la concurs 191 de posturi de director şi 66 de director – adjunct. Au fost constituite opt Centre de Examen , la Liceul “Traian Vuia” din Craiova. S-au efectuat 396 de interviuri, cei care au candidat pentru mai multe posturi neprezentându-se la concurs. Putem spune că procentul de promovabilitate este, la nivel general, de 77,53%, pentru director fiind de 76,12, iar pentru adjunct de 81,31.  Am avut, în Dolj, 18 cadre didactice retrase, iar ca admişi am avut 220 , pentru manager, şi 87 pentru adjunct al managerului. Suntem într-un proces de evaluare a lucrărilor, având 95 de contestaţii depuse, care vor fi verificate în alt judeţ, cele mai multe – 65 – fiind pentru director”, a menționat Daniel Ion.

Rezultatele finale vor fi validate pe data de 17 decembrie și, crede șeful ISJ Dolj, vor rămâne și posturi neocupate.

„În ziua de 13 decembrie, cadrele didactice care au trecut întreg concursul, cu ambele etape, trebuie să-şi prezinte opţiunile, pentru un singur post. Vom întâlni şi situaţii în care vor fi mai mulţi candidaţi pe post, la mai multe şcoli. Pe 17 decembrie, trebuie să fie validate rezultatele finale, în Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj. Pot fi situaţii de egalitate perfectă, între candidaţi, aici intrând în funcţie mai multe criterii. Primul este nota de la interviu, a II-a cea de calitate de cadru titular, la şcoala unde îşi doreşte funcţia,  a III-a se referă la gradul didactic, iar, la egalitate perfectă, greu de perceput, votul Consilliului Profesoral al şcolii respective. Cred că vor fi posturi neocupate, în urma concursurilor, acestea urmând a fi vacantate, ocupate printr-un viitor concurs. Pe 17 decembrie, aceste funcţii vor fi făcute cunoscute, în perioada 20 – 22 decembrie fiind emise deciziile de numire post, pentru câştigătorii concursului, cât şi pentru cei care vor veni pe posturile vacantate, prin decizie în interesul educaţiei. Cele din urmă nu pot trece de finalizarea anului şcolar în curs – 31 august 2022”, a conchis șeful ISJ Dolj.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri