AcasăECONOMIECe spune preşedintele CJ Olt, după deschiderea noului tronson al Drumului Expres...

Ce spune preşedintele CJ Olt, după deschiderea noului tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Care sunt şansele ca noi investitori să vină regiune

spot_img

Un nou tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti, Centura Slatinei, a fost dat în folosinţă, joi, iar preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre importanţa momentului.

Marius Oprescu spune că este un moment important, la care puţini credeau că se va ajunge.

„Eu cred că este un moment foarte important pentru Oltenia. Să nu uităm că, acum şapte ani, atunci când au început efectiv demersurile noastre de a face acest drum expres, nu credeam că vom ajunge la acest moment. Judeţul Olt are deja Centura Balşului dată în folosinţă, astăzi s-a dat drumul la circulaţie şi pe Centura Slatinei. În total, sunt 40 de kilometri de drum expres, care traversează judeţul Olt şi care vor înlesni circulaţia rutieră. Judeţul Olt era un judeţ tranzitat de două drumuri naţionale importante, care duc în partea de Vest a României şi traficul a fost chiar infernal, la un moment dat. În această vară s-au suprapus lucrările de pe Dealul Negru, pe DN 7, cu lucrările Companiei de Apă, în Slatina”, a declarat Marius Oprescu.

Liderul forului judeţean a mai spus că drumul de mare viteză va conecta Oltenia de restul ţării şi de Vestul Europei, fapt ce v-a duce la creşterea investiţiilor în zonă.

„Iată că ajungem la momentul în care fluidizarea traficului s-a făcut şi aşa cum am spus-o de fiecare dată, acest drum expres va lega Oltenia foarte multe zone din ţară. Înţeleg că s-a semnat contractul şi pe ultimul tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti, atunci putem considera că în momentul în care va fi finalizată şi aceasta, iar drumul expres va fi finalizat până la Piteşti, România va fi legată de toată Europa prin drumuri de mare viteză. Înseamnă o oportunitate foarte mare pentru investitori. Aşa cum au venit şi până acum, când n-aveam drumuri, probabil că vor veni cu atât mai mult, de aici încolo, iar judeţul Olt are o şansă să se dezvolte. Nu este vorba numai de Slatina, ci şi de restul oraşelor”, a conchis Marius Oprescu.

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri