AcasăPOLITICĂCe spune ministrul Muncii, după ce Florin Cîțu a avertizat că sistemul...

Ce spune ministrul Muncii, după ce Florin Cîțu a avertizat că sistemul de pensii ar putea intra în colaps

spot_img

După ce Florin Cîţu a avertizat că sistemul de pensii ar putea intra în colaps, ministrul Muncii a făcut câteva precizări importante despre acest subiect.

- Publicitate -

Florin Cîţu a avertizat recent că în 15 ani sistemul de pensii din România ar putea intra în colaps. Ministrul Muncii spune, însă, că nu se va ajunge la o asemenea situaţie, scrie România Tv.

Marius Budăi a desclarat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi renegociat, astfel încât România să poată să aloce mai mulţi bani pentru pensii. Purtătorul de cuvânt al Guvernului îl contrazice şi spune că este exclusă orice renegociere a PNNR până în 2023.


„Eu știu ce am discutat cu dl premier. Noi nu am înaintat o dată, dar vă spun că regulamentul vorbește despre cum se face reglementarea PNRR. Eu, din ce știu, vor fi mai mulți miniștri care vor solicita. Cu siguranță că angajamentul guvernului este implemenarea PNRR, dar sunt aspecte pe care trebuie să le discutăm.

În acel 9,4% din PIB nu vor încăpea toate cheltuielile. Este o utopie să spui că trebuie să dai mai mulți bani, dar trebuie să cheltuiești mai puțin.

Am discutat și cu premierul și cu acordul lui vă spun acest lucru. A agreat această idee de discuție, ori iată că în coaliția politică, că este o asumare a întregii coaliții, se va decide când se va discuta.


Eu vă spun că la nivel tehnic este o chestiune extrem de serioasă și nu putem merge la Bruxelles cu o temă. Decizia trebuie să fie a coaliției. Fiecare ministru nu poate decât să facă propuneri, să tragă un semnal de alarmă, să le ducă în guvern și să se ia deciziile cele mai bune”, a declarat Marius Budăi, la Realitatea PLUS.

În ceea ce priveşte o nouă majorare a pensiei, ministrul i-a asigurat pe români că va face orice îi stă în putinţă pentru ca bunicilor noştri să le fie cât mai bine.

CITEȘTE ȘI: Numărul firmelor cu activitate suspendată, în continuă creștere

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri