AcasăACTUALCe spun reprezentanţii Guvernului despre Magistrala Craiova-Calafat, lăsată într-o stare avansată de...

Ce spun reprezentanţii Guvernului despre Magistrala Craiova-Calafat, lăsată într-o stare avansată de degradare

spot_img

Reprezentanţii Guvernului spun că Proiectul privind modernizarea și electrificarea liniei de cale ferată Craiova – Calafat rămâne o prioritate, deşi Reporter 24 a dezvăluit într-un reportaj că magistrala în cauză se află într-o stare avansată de degradare cu bariere ruginite, autocolant în loc de vopsea şi bălării.

Ieri, în cadrul Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, s-a reluat discuția despre acest proiect, un „obiectiv de o importanță majoră nu doar pentru regiunea Sud-Vest a României, ci pentru întreaga Europă”, după cum sună un nou anunț al autorităților.

Prezent la ședință, Ion Alexandru-Simu, directorul general CFR SA, ne liniștește: „acest proiect este o prioritate și există soluții pentru finanțarea din fonduri europene a acestui obiectiv”. Din nou, prioritate și soluții…și fonduri europene.

Mai mult, deputatul de Dolj, Ștefan Stoica, a făcut un efort anul acesta și i-a scris ministrului Grindeanu. Culmea, tot despre stadiul acestui proiect.

Stoica a aflat…nimic concret. Proiectul este pe o listă „de pe rețeaua primară”. De ce așa? Pentru că, din nou, și pentru Ministerul Transportului, acest proiect este o prioritate, intervenția pe această magistrală fiind vitală.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Agriculturii vine la Slatina. Petre Daea va fi prezent la Zilele Recoltei

„În răspunsul oferit de către Ministerul Transporturilor, se comunică stadiul implementării acestui obiectiv de investiții și care sunt demersurile următoare. Mai exact, proiectul de cale ferată Craiova – Calafat se regăsește pe lista proiectelor de pe rețeaua primară, care reprezintă, în fapt, toate intervențiile vitale de modernizare a infrastructurii și, totodată, este precizat că reforma privind dezvoltarea infrastructurii feroviare și managementul traficului feroviar este un obiectiv important în Planul Național de Redresare și Reziliență”, scrie Stoica pe Facebook.

Așadar, o suită de metafore, de construcții gramaticale pompoase și promisiuni. Totul din seria obiectivelor care „se vor realiza”, în condițiile în care acest proiect se afla în același stadiu și prin 2019-2020: o prioritate!

CITEŞTE ŞI: Se cere demisia ministrului Tanczos Barna, după un scandal cu activiştii de mediu. Demnitarul a refuzat să vorbească în română (VIDEO)

Fie din lipsă de fonduri, fie dintr-o nepăsare totală, trecerile la nivel cu cale ferată din județul Dolj au ajuns un dezastru. O spun lucrătorii CFR pe care îi găsim în halte, care pentru a nu avea probleme cu superiorii, refuză să vorbească deschis despre aceste situații.

Veche și decorată cu autocolant roșu și alb, în loc de vopsea, este și bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată din Portărești (situată între Giurgița și Cerăt), pe linia Craiova-Calafat, încă neelectrificată, care astăzi se găsește într-o avansată stare de degradare.

Tot aici, buruienile sunt bine crescute și se întind pe o distanță considerabilă de-a lungul șinelor de cale ferată.

Pe această linie sunt tronsoane pe care trenurile circulă şi cu 30 km/h, pentru că statul a abandonat întreţinerea căilor ferate, după cum se arată chiar în nota de fundamentare a hotărârii de Guvern.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri