AcasăACTUALCe se întâmplă la cursul despre "masculinitate", susţinut de antivaccinistul Cezar Ionaşcu

Ce se întâmplă la cursul despre „masculinitate”, susţinut de antivaccinistul Cezar Ionaşcu

spot_img

Cezar Ionașcu, un consultant vestimentar care s-a autodenumit, la începutul pandemiei, „răzeș liber” și a transmis mesaje antivaccin, ține acum un curs în care predă lecții despre „masculinitate”. Jurnalistul Răzvan Filip de la PressOne a participat la un astfel de curs și îl relatează pe larg.

La începutul lui februarie, am decis să mă înscriu, timp de o lună, la cel mai nou curs născocit de mintea lui Cezar Ionașcu: Fă Ceva Acum. Conceput în colaborare cu Dan Dobre, creator de conținut care în 2020 a participat ca independent la alegerile pentru primăria Alexandriei și a ieșit pe locul 3, cursul costă 350 de lei pe lună (Hustler’s University cerea doar 50 de dolari pe lună) și promite că îți va revoluționa complet viața.

Acest material (conceput în trei părți) descrie experiența mea, ca participant la curs care a încercat să facă slalom printre sfaturi la prima vedere utile (spre exemplu, am fost îndemnat să citesc) și sfaturi cu adevărat toxice, dacă nu chiar periculoase, cum ar fi acela de a lua credite de la bănci fără a intenționa să-mi plătesc ratele sau a refuza plata impozitelor la stat.

Cezar Ionașcu a devenit cunoscut la începutul pandemiei printr-un clip care s-a viralizat, în care-i îndemna pe oameni să se „împuternicească” și să dea măștile jos. În aceeași perioadă răspândea propagandă antivaccinare și anti-5G, neratând aproape nicio narațiune falsă ce avea legătură cu pandemia.

De un număr bun de ani, după ce a abandonat meseria de jurist, bărbatul oferă consultanță altor bărbați. Inițial, îi învăța cum să se îmbrace, dar sfaturile despre ce trebuie să porți în diferite circumstanțe sociale s-au transformat gradual în ce trebuie să faci în general – cu femeile, cu banii – ca să-ți meargă bine.

Astăzi, Cezar Ionașcu comercializează „cunoaștere” împreună cu soția sa, Oksana Ionașcu. El ține cursuri despre sănătate, femei, pandemie, bărbăție și făcut bani (sau scrie cărți pe aceleași teme), ea face același lucru pentru femei, dar într-un limbaj ceva mai ezoteric. Prețurile diferă de la un curs la altul și de la o carte la alta. 150 de lei, 199 de lei, 2400 de lei, 350 de lei, 71 de lei, 3900 de lei, 500 de euro, 7500 de euro etc. Găsești ceva pentru toate buzunarele.

„Autor, mentor, pedagog, soț, tată, sportiv, antreprenor. (…) Începând cu 2008 a transformat în performeri de top mii de destine bărbătești, de la simpla organizare a evenimentelor festive din viața particulară, până la schimbarea proiectelor de viață urmate de aceștia”, se laudă Ionașcu pe unul dintre multiplele sale site-uri.

articolul pe larg, în PressOne

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri