AcasăPOLITICĂCe prevede Legea anti-speculă, aflată pe ordinea de zi a Guvernului

Ce prevede Legea anti-speculă, aflată pe ordinea de zi a Guvernului

spot_img

Guvernul are, joi, pe ordinea de zi a şedinţei, un proiect de OUG privind combaterea acţiunilor speculative. Actul normativ va stabili unele categorii de bunuri şi produse pentru care preţurile nu pot creşte nejustificat.

- Publicitate -

De asemenea, va fi interzisă limitarea producţiei acestor categorii de bunuri, dar şi păstrarea lor nejustificată în scopul creării unui deficit pe piaţă. Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, în debutul şedinţei de Guvern, că trebuie protejaţi cetăţenii şi economia. Premierul cere verificarea preţurilor la carburanţi.

”Vom aproba OUG privind combaterea acţiunilor speculative. Este o OUG pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm în stituaţii excepţionale, situaţii pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se, atât în timpul pandemiei, cât şi în prima perioadă de după declanşarea acţiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetăţenii, să ne protejăm mediul de afaceri. Cred că este important ca în acest cadrul să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat şi onest între cerere şi ofertă pentru a putea să combatem orice creştere artificială a preţurilor”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de Guvern.


Premierul a cerut Ministerului Finanţelor şi Ministerului Energiei ”să verifice elementele de preţ la carburanţi”, pentru a exista o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al preţului la carburanţi, notează news.ro.

CITEŞTE ŞI: Lucrări de conectare a reţelei de drumuri din Olt la Drumul Expres. Trafic restricţionat între Slatina şi Valea Mare

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri