AcasăACTUALCe este linia care s-a văzut pe cerul României, sâmbătă noapte. Legătura...

Ce este linia care s-a văzut pe cerul României, sâmbătă noapte. Legătura cu Elon Musk

spot_img

Sateliți Starlink marca Elon Musk și-au făcut, din nou, apariția pe cerul țării noastre în acest weekend. Scopul sateliţilor Starlink este de a furniza conexiuni rapide la Internet.

Din aprilie 2022, serviciul de internet prin satelit Starlink a devenit disponibil pentru comenzi și în România, potrivit Ziare.com.

Serviciile comerciale Starlink sunt acum live și disponibile în România începând de ieri, 7 aprilie. Utilizatorii din România se pot aștepta la viteze de date între 100 Mb/s și 200 Mb/s cu latență de 20ms în majoritatea locațiilor”, anunța vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Eduard Lucian Lovin, pe Twitter, potrivit sursei citată.

Astfel că, în acest weekend, salba de sateliți a putut fi observată luminând cerul în mai multe orașe din mai multe zone ale țării.

Internauții și-au dat, care mai de care cu părerea despre ce ar putea lumina cerul ca un joc de lumini de concert.

Majoritatea au ghicit răspunsul corect și s-a discutat mult, în online, în jurul acestui subiect, însă prezența lor pe cer a fost și motiv de diverse glume pe rețelele sociale.

Fugiți că vine constelația Leului, a spus unul dintre cei care au comentat dunga albă de pe cerul nopții.

Sateliții Starlink, vizibili și pe cerul României, sunt lansaţi de miliardarul Elon Musk, șeful tehnologiei Tesla, si au ca scop îmbunătăţirea serviciilor de internet.

Elon Musk vrea să instaleze mii de astfel de sateliţi. Când vor fi lansaţi toţi, vor forma o reţea care va acoperi întreaga suprafaţă a pământului la o înălţime de peste 500 de kilometri.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri