AcasăACTUALCe alte analize medicale s-ar putea face prin Laboratorul RT-PCR de la...

Ce alte analize medicale s-ar putea face prin Laboratorul RT-PCR de la Spitalul Slatina

spot_img

Laboratorul Real Time – PCR achiziţionat de Consiliul Judeţean Olt pentru Spitalul Slatina, în perioada pandemiei, va fi folosit şi pentru alte tipuri de analize, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale într-o conferinţă de presă.

- Publicitate -

Medicul Florin Popa, directorul medical al Spitalului Slatina, a afirmat că se studiază care sunt patologiile care s-ar putea preta pentru acest tip de analize medicale.

„Într-adevăr, Laboratorul Real Time – PCR, pe care l-a achiziţionat spitalul prin intermediul Consiliului Judeţean şi cu sprijinul acestuia, poate să efectueze o serie de teste pentru o baterie de patologii. Studiem această problemă, am avut întâlniri repetate cu medicul şef de la Analize Medicale pentru a vedea ce am putea să includem pe Real Time – PCR”, a afirmat Florin Popa.


El a confirmat că, în prezent, se mai fac foarte puţine teste pentru depistarea COVID-19.

„Acum, încă mai testăm, mai sunt teste făcute, dar încă studiem să vedem ce am putea introduce pe Real Time PCR, în aşa fel încât toţi pacienţii din judeţ să se adreseze ţintit pe acest laborator”, a conchis Florin Popa.

Laboratorul modular de biologie moleculară de la Spitalul Slatina a fost achiziţionat, la începutul pandemiei, în 2020, de către Consiliul Judeţean Olt.


CITEŞTE ŞI: Au fost scoase la concurs posturile ocupate temporar, în pandemie, la Spitalul Județean Târgu Jiu

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri