AcasăACTUALCazul Caracal: Gheorghe Dincă şi-ar putea afla astăzi sentinţa (UPDATE)

Cazul Caracal: Gheorghe Dincă şi-ar putea afla astăzi sentinţa (UPDATE)

spot_img

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Olt au decis, vineri, să amâne din nou pronunţarea în Dosarul Caracal pentru data de 23 septembrie 2022.


Gheorghe Dincă, presupusul criminal al celor două minore din Caracal, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, ar putea afla cât va mai rămâne în închisoare.

Gheorghe Dincă ar putea afla astăzi sentinţa în dosarul Caracal. Procurorii au cerut condamnarea la 30 de ani de închisoare

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu aşteaptă de ani buni să se facă dreptate şi criminalul celor două fete să fie pedepsit. Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de uciderea celor două fete minore Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, riscă 30 ani de închisoare pentru faptele comise. Aceasta este pedeapsa cerută procurorii DIICOT, însă decizia finală le aparţine judecătorilor de la Tribunalul Olt.


CITEŞTE ŞI: Un nou director la Ambulanța Gorj. Aldescu, schimbat din funcție la doar câteva zile după numire

Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a solicitat o condamnare la 12 ani de închisoare.

În ultimul cuvânt al inculpatului, Gheorghe Dincă a cerut instanţei să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”. El a susţinut în continuare în sala de judecată că nu le-a ucis pe cele două fete şi că nu există probe în acest sens la dosar.


Ştefan Risipiţeanu, la rându-i, a cerut achitarea pentru infracţiunea de viol. Şi avocatul din oficiu al acestuia a pledat pentru achitarea lui.

Alexandra Măceşanu avea doar 15 ani. Pe 24 iulie 2019, ea a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au așteptat până dimineața ca să intre în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el, cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă. Anchetatorii au presupus că fata de numai 15 ani a fost incinerată complet într-un butoi pentru topit smoală în curtea lui Gheorghe Dincă.

Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019, potrivit rtv.net.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri