AcasăACTUALCaz de sclavie, descoperit de DIICOT. Un bărbat a fost arestat

Caz de sclavie, descoperit de DIICOT. Un bărbat a fost arestat

spot_img

Un bărbat din județul Mureș a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat că a închis în locuința sa trei tineri din case de copii și i-a obligat să muncească pentru el, fiind exploatați până la epuizare. În locuința mureșeanului erau săbii și cuțite.

- Publicitate -

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și procurorii DIICOT anunță vineri că au făcut, miercuri, două percheziții domiciliare în Mureș.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi recrutat trei tineri, toți de condiție socială modestă, proveniți de casele de copii, pe care i-ar fi exploatat prin muncă și constrâns prin violență, lipsire de libertate, ținere în stare de sclavie și îngrădirea libertății de acțiune să lucreze în gospodărie, exercitând asupra lor un control total.


Conform unui comunicat DIICOT, cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără să fie plătiți.

Bărbatul le interzicea inclusiv să comunice cu alte persoane sau să plece din gospodărie.

La percheziții au fost ridicate săbii și cuțite.


Bărbatul a fost reținut pentru 24 ore, iar joi Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă  pentru 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Peste 27 de kilograme de chihlimbar, ascunse în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri