AcasăACTUALCâți doljeni s-au autorecenzat până la finalul zilei de 27 mai

Câți doljeni s-au autorecenzat până la finalul zilei de 27 mai

spot_img

Până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, în județul Dolj s-au înregistrat 271.063 de chestionare, dintre care 216.419 de chestionare valide la nivel de persoană (59,3% în mediul urban și 40,7% în mediul rural), ceea ce reprezintă 35,5% din populația rezidentă țintă estimată. 

- Publicitate -

Potrivit Direcției de Statistică Dolj, diferența de 54.644 este reprezentată de numărul de chestionare ale locuințelor neocupate, precum și de chestionare multiple (persoane și locuințe recenzate de mai multe ori) și de cele incomplete.

Pentru cele din ultima categorie (incomplete) nu se eliberează dovadă de autorecenzare.


Etapa de recenzare pe teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Institutul Național de Statistică (sediul central și direcțiile teritoriale de statistică), împreună cu primăriile și autoritățile locale au pregătit un număr de 20.000 de recenzori de teren pentru această acțiune.


Recenzarea prin interviu față în față este ultima etapă a colectării datelor de la populațiepentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie.

Persoanele care vor refuza recenzareariscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențialesunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei”, arată Direcția de Statistică Dolj.

CITEȘTE ȘI: INS: Marți va începe recenzarea pe teren. Vor fi vizitate și gospodăriile unde nu s-au completat corect chestionarele

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri