AcasăACTUALCâţi agresori sexuali sunt în Registrul din judeţul Olt. Cel mai în...

Câţi agresori sexuali sunt în Registrul din judeţul Olt. Cel mai în vârstă are 89 de ani

spot_img

Peste 1.400 de olteni se află înscrişi în Registrul Agresorilor Sexuali, potrivit informaţiilor remise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt. Cea mai în vârstă persoană aflată în evidenţa poliţiştilor olteni are 89 de ani.

Potrivit unui răspuns oficial remis de IPJ Olt, la data de 3 septembrie 2022, la nivelul județului Olt, în Registrul Agresorilor Sexuali erau înscrise 1.441 de persoane.

CITEŞTE ŞI: Ce spun reprezentanţii Guvernului despre Magistrala Craiova-Calafat, lăsată într-o stare avansată de degradare

Sursa citată mai arată că cea mai tânără persoană din judeţ înscrisă în Registrul Agresorilor Sexuali are vârsta de 19 ani, fiind condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de „trafic de persoane”.

Cea mai în vârstă are 89 de ani, fiind condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de „proxenetism”.

Ce obligaţii au cei înscrişi în Registru

Persoanele înscrise în Registru au obligația de a anunța, în prealabil, organul de poliție pe raza căruia locuiesc, în cazul intenției efectuării oricăror deplasări din localitatea de domiciliu mai lungi de 15 zile, inclusiv cu privire la localitatea de destinație, scopul deplasării, perioada de deplasare și mijlocul de transport folosit.

CITEŞTE ŞI: Se cere demisia ministrului Tanczos Barna, după un scandal cu activiştii de mediu. Demnitarul a refuzat să vorbească în română (VIDEO)

Totodată, trebuie să se prezinte la poliția pe raza căruia își stabilesc locuința, pentru a comunica despre aceasta și a fi luate în evidență, în termen de cel mult trei zile.

Nerespectarea obligațiilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Ce spune legea

Potrivit prevederilor Legii nr. 118/2019, ministerelor de resort și organelor administrației publice centrale și locale le-a revenit obligația ca, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, să evalueze cadrul legal din domeniul de competență și, după caz, să demareze procedurile necesare de natură legislativă și/sau administrativă, pentru a se asigura că unei persoane înscrise în Registru i se interzice, temporar sau permanent, să desfășoare activități profesionale, activități de voluntariat sau orice alt tip de activități care presupun:

-contactul direct cu copiii;

-contactul direct cu persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile;

-examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri