AcasăACTUALCâteva minciuni rusești pe care trebuie să le privim cu atenție, în...

Câteva minciuni rusești pe care trebuie să le privim cu atenție, în contextul incidentului din Polonia

spot_img

Multe s-au spus după incidentul de miercuri seara, când o rachetă a căzut în Polonia, la câțiva kilometri de granița ucraineană, ucigând două persoane. Mulți s-au temut de escaladarea războiului. În minutele și orele care au urmat, propaganda rusă s-a intensificat, reluând teme mai vechi și adaptându-le situației. Iată unele dintre acestea.

1. NATO vrea război

Alianța de-abia așteaptă un pretext pentru a se implica în război. Va fi activat celebrul Articol 5 și astfel, ne vom trezi inclusiv noi, românii, în conflict direct cu Rusia.

CITEŞTE ŞI: Cinci suspecţi în cazul atentatului de la Istanbul, reţinuţi în Bulgaria. Cetăţeni din R. Moldova, printre ei

Iminența unei intrări a României în război, împinsă, evident, de aliații occidentali, a fost unul dintre narativele preferate ale propagandei rusești, încă din primele zile ale invaziei.

Dar această abordare s-a dovedit neproductivă încă din primele ore, când a devenit clar că aliații nu vor activa Articolul 5. Aliații occidentali au dat dovadă de prudență și în același timp, au adoptat o atitudine unitară.

Ei au evitat escaladarea, o poziție pe care s-au situat încă de la declanșarea invaziei.

articolul complet, în PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri