AcasăLIFECâte tipuri de acoperiș există și care sunt caracteristicile fiecăruia?

Câte tipuri de acoperiș există și care sunt caracteristicile fiecăruia?

spot_img

În timpul procesului de construire a unei locuințe, există o mulțime de decizii care trebuie luate, iar una dintre cele mai importante este legată de acoperișul casei. Este necesar să fie alese forma sa, care să se potrivească cu arhitectura casei, tipul de material pentru învelitoare și modalitatea de izolare, acestea fiind numai o parte din aspectele legate de acoperiș care trebuie stabilite.

În luarea acestor decizii trebuie să se țină cont de o serie de factori foarte importanți. Pe lângă preferințele personale și aspectul estetic plăcut, se vor lua în considerare și aspecte precum gradul de izolație termică și fonică, condițiile meteo specifice zonei în care se află casa și chiar modul de întreținere. În cazul în care acoperișul este greu de întreținut, serviciile unei firme de întreținere și reparații acoperișuri din București sunt foarte utile, astfel că acest factor nu ar trebui să fie un impediment în alegerea tipului de acoperiș dorit.

Pentru a veni în ajutorul celor care se află într-un proces de informare și analiză a pieței cu privire la acoperișuri, în continuare sunt prezentate o parte dintre tipurile de acoperiș pentru care se poate opta.

Acoperișul în două ape

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de acoperiș este cel în două ape. Acesta se numește astfel deoarece este alcătuit din doi versanți, care se îmbină la coama casei, căpătând astfel o formă de triunghi. Motivul pentru care oamenii aleg acest tip de acoperiș este determinat de  numeroasele avantaje pe care le are, de la designul simplu și modul de realizare rapid și accesibil, până la posibilitatea de a amenaja o mansardă și scurgerea facilă a apei de pe acesta. Singurul dezavantaj pe care acoperișul în două ape îl prezintă este legat de modul în care este construit. În cazul unei lucrări efectuate incorect, șansele ca acoperișul să fie dărâmat de un vânt puternic sunt foarte mari.

Acoperișul într-o apă

Un al acoperiș destul de cunoscut este cel într-o apă, folosit în special pentru casele moderne, cu o arhitectură simplă și minimalistă. Cei care aleg acest tip de acoperiș trebuie să fie atenți la pantă, deoarece o pantă mică va favoriza acumularea de apă pe acoperiș și infiltrațiile. În plus, acoperișul într-o apă presupune execuția unei termoizolații suplimentare, ducând astfel la costuri de construcție mai mari.

Acoperișul tip terasă

Cu toate că acest tip de acoperiș, care este plat, este specific clădirilor industriale sau blocurilor de locuințe, tot mai mulți oameni au început să îl aleagă pentru casele lor. Principalul avantaj al acestui acoperiș este acela că este ușor și ieftin de construit. Totodată, acoperișul plat permite amenajarea unei terase sau chiar a unei grădini pe casă, ori amplasarea unor panouri solare pentru a obține energie verde. Totuși, acesta nu este recomandat caselor care se află în zone cu precipitații abundente, deoarece posibilitatea de  acumulare și infiltrare  apei este mai mare.

Aceste tipuri sunt numai câteva dintre cele mai populare, însă variantele din care se poate alege sunt mai multe. Indiferent că aleg una dintre variantele prezentate sau un acoperiș fluture, tip piramidă ori cu pantă curbată, oamenii trebuie să țină cont de condițiile meteo specifice zonei în care se află.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri