AcasăACTUALCâte tablete de iodură de potasiu a primit județul Dolj

Câte tablete de iodură de potasiu a primit județul Dolj

spot_img

Județului Dolj i-au fost distribuite 920.000 de tablete de iodură de potasiu, reprezentanții DSP Dolj urmând să anunțe și când vor fi distribuite aceste pastile. 

- Publicitate -

DSP Dolj spune că tabletele vor fi distribuite în viitorul apropiat, dar nu s-au primit încă date și instrucțiuni despre această acțiune.

Conform planurilor Ministerului Sănătății, medicii de familie ar trebuie să distribuie comprimatele, doar că aceștia din urmă au trimis deja semnale de refuz.


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, marți, cum se administrează pastilele de iodură de potasiu către persoanele de până la 40 de ani, pentru a nu fi afectate în cazul unui atac nuclear în Ucraina.

„Administrarea de comprimate sau pastile de iodură de potasiu trebuie făcută în cazul unei urgențe doar la indicația autorităților. Nu trebuie luate în niciun caz înainte în mod preventiv și doar dacă există un astfel de anunț public că aceste pastile ar trebui luate, dacă există în proximitatea României un incident nuclear, iar acest incident se soldează și cu creșterea nivelului de radiații în România și există iod radioactive în cadrul acestei radiații, altfel nu trebuie luate. Dozajele: se administrează în funcție de fiecare grupă de vârstă. La copiii nou-născuți până la vârsta de o lună, 1/4 de comprimat, jumătate de comprimat la copiii cu vârsta de până la 3 ani. Între 3 și 12 ani – un comprimat, la copiii peste 12 ani și adulți – două comprimate. La fel femeile gravide sau cele care alăptează”, a spus Rafila.

Ministrul spune că la adulții peste 40 de ani nu se recomandă această profilaxie, cu excepția cazurilor în care expunerea tiroidei la iod radioactiv prin inhalare este extrem de mare și s-a întâmplat prin expunere directă, adică dacă adultul este exact în zona care se petrece incidentul nuclear.


CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, noi detalii despre administrarea pastilelor de iodură de potasiu

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri