AcasăADMINISTRAŢIECât este taxa de salubritate la Slatina şi cum poate fi plătită

Cât este taxa de salubritate la Slatina şi cum poate fi plătită

spot_img

Slătinenii trebuie să depună la Direcţia Economică din subordinea Primăriei o declaraţie  pentru stabilirea taxei speciale de salubritate, care a intrat în vigoare odată cu operaţionalizarea la nivelul întregului judeţ a colectării deşeurilor în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID).

- Publicitate -

Directorul Direcţiei Economice Slatina, Alin Calotă, valoarea taxei speciale de salubrizare pentru anul 2022, în cazul utilizatorilor casnici, este stabilită la 11,74 lei/persoană/lună.

Pentru utilizatorii non-casnici, cuantumul taxei de salubrizare va fi stabilit în funcţie de unitatea de măsură şi indicele de producere, aşa cum acestea au fost determinate conform standardului privind salubrizarea localităţilor.


Contribuabilii trebuie să depună la Direcţia Economică, cu sediul în strada Toamnei, o declaraţie prin care transmit autorităţilor câte persoane sunt în locuinţă, astfel încât să poată fi calculată taxa de salubritate.

Dacă nu vor face acest lucru, în termen de 60 de zile, obligaţia de plată va fi stabilită din oficiu.

„Toţi utilizatorii au obligaţia de a depune la Direcţia Economică declaraţia fiscală pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare, în termen de 60 de zile de la începerea lucrărilor, în cazul nedepunerii declaraţiei, obligaţia de plată va fi stabilită din oficiu de organul fiscal, prin decizie de impunere, pe baza datelor obţinute de organul fiscal local. Formularele tipizate de declaraţie fiscală sunt disponibile la sediul instituţiei noastre, precum şi pe pagina de internet a instituţiei”, a explicat Alin Calotă.


CITEŞTE ŞI: Două zone defavorizate din Caracal, transformate în cartiere moderne, prin proiecte cu fonduri europene. Contract semnat

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri