AcasăLIFECasa Wolf din Craiova, scoasă la licitaţie de primărie. Care este condiţia...

Casa Wolf din Craiova, scoasă la licitaţie de primărie. Care este condiţia pusă viitorilor proprietari

spot_img

Primăria Craiova scoate la licitaţie Casa Wolf din municipiu, intrată în degradare încă de acum 30 de ani, condiţia fiind aceea de a se păstra fațada, pentru menținerea autenticității Centrului Vechi.

Potrivit paginii „Monumentalist”, degradarea acestei clădiri a început în anii ’80 din cauza nepăsării chiriașilor, dar și a dorinței autorităților comuniste de a demola tot centrul vechi.

CITEŞTE ŞI: Sportivii români şi dopajul: De la Andreea Răducan, la Adrian Mutu

Casa a fost construită în anul 1912 pentru familia Wolf și adăpostea un faimos atelier de sticlărie la parter, iar la etaj camerele de locuit.

„Felicitări viitorului proprietar care va avea toată susținerea noastră în demersul de a păstra fațada sau chiar în restaurarea casei și îi vom pune la dispoziție toate documentele istorice de care dispunem!”, transmit pasionaţii de istorie şi arhitectură locală.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri