AcasăACTUALCarte care conținea o listă de nume a „vectorilor propagandei ruse”, retrasă...

Carte care conținea o listă de nume a „vectorilor propagandei ruse”, retrasă de editură. Motivul?

spot_img

Cartea intitulată „Războiul din Ucraina. Un conflict regional cu efecte globale” a fost retrasă brusc de pe piață de către editura care a publicat-o. Volumul conținea o listă de nume a „vectorilor propagandei ruse” care a stârnit reacții dure din partea celor menționați. Și chiar din partea unora nemenționați, care au amenințat cu darea în judecată.

PRESShub a discutat cu Sorin Bocancea, coordonatorul volumului, despre această retragere a cărții – lucru rar în România totuși, și cu directoarea editurii care a publicat-o și apoi scos-o de pe piață, pentru a afla ce s-a întâmplat.

Scandalul public a plecat de la unul dintre capitolele volumului, în care unul dintre autorii invitați, Constantin Ilaș a inclus o listă a „vectorilor propagandei” rusești în România. Lista cuprinde persoane fizice, precum George Simion, Cosmin Gușă, Sorin Roșca Stănescu, Marius Tucă sau IPS Teodosie, posturi de televiziune, precum România TV, și site-ul ale unor publicații mai mult sau mai puțin cunoscute.
„Lista putiniștilor” din capitolul Războiul hibrid pentru colonizarea minţilor. Propaganda pro-rusă din România, scris de Constantin Ilaș
„Lista putiniștilor” din capitolul Războiul hibrid pentru colonizarea minţilor. Propaganda pro-rusă din România, scris de Constantin Ilaș

Publicarea imaginii de mai sus, chiar de către coordonatorul cărții, Sorin Bocancea, rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, a stârnit un val de reacții negative din partea celor incluși în listă.

Cei mai mulți au invocat faptul că au fost indexați într-o „lista neagră”. Autorul enumerării a explicat, însă, că nu este vorba de așa ceva și că deține argumente și donezi pentru fiecare nume menționat ca „vector al propagandei” rusești.

continuarea, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri