AcasăACTUALCare este impactul subvariantei SARS-CoV-2 denumită "Kraken". Părerea experţilor

Care este impactul subvariantei SARS-CoV-2 denumită „Kraken”. Părerea experţilor

spot_img

Prof. Dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a explicat într-un interviu cu News.ro impactul subvariantei SARS-CoV-2, denumită „Kraken” sau xbb1.5, din datele disponibile până acum.

Aceasta a cauzat deja o mulțime de cazuri în Asia și SUA și a ajuns deja în mai multe țări europene. În România, încă nu au fost raportate astfel de cazuri, dar specialiștii susțin că este probabil să ajungă și la noi, deoarece este cea mai infecțioasă dintre toate variantele virusului apărute până acum.

CITEŞTE ŞI: 242 de noi contracte cu finanțare din PNRR, pentru investiții în mobilitatea verde

Noua variantă provoacă un număr mare de îmbolnăviri, dar nu întotdeauna forme grave ale bolii, potrivit specialiștilor. Presiunea asupra sistemului de sănătate poate fi însă mult mai mare, deoarece unitățile sanitare sunt deja suprasolicitate de cazurile de viroze, gripă și COVID.

Popovici spune că doza booster adaptată la varianta omicron rămâne eficientă și în cazul acestei noi tulpinii a virusului.

Ştefan Dascălu, cercetător la Oxford, a afirmat că lumea științifică a început să fie îngrijorată în legătură cu acest virus încă din luna trecută, când numărul de îmbolnăviri din SUA a crescut spectaculos de la o săptămână la alta.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri