AcasăACTUALCând va fi modificată admiterea la liceu. Noul ministru al Educației anunță...

Când va fi modificată admiterea la liceu. Noul ministru al Educației anunță că va evalua o parte din schimbările anunțate de Cîmpeanu

spot_img

Admiterea la liceu nu va fi modificată până în 2027, anunţă noul ministru al Educaţiei.

Cu două săptămâni înainte de a prezenta noua lege a învăţământului în guvern, Ligia Deca spune că va schimba articolele controversate din varianta Cîmpeanu, dar lasă să se înţeleagă că nu va renunţa la dubla evaluare de clasa a VIII-a. La acest moment, elevii spun că se simt bulversaţi, scrie Antena3.

Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca, promite că va modifica toate măsurile controversate din legea educaţiei-varianta Cîmpeanu. Totuşi, cea mai fierbinte dintre ele, admiterea dublă la liceu, ar putea rămâne neschimbată.

Oricare ar fi noua varianta de admitere, ea se va aplica copiilor care acum sunt în clasa a IV-a. La fel cum cei care acum sunt într-a VIII-a vor avea parte de un bacalaureat altfel. Schimbările vor intra în vigoare din 2027 numai dacă legea este adoptată până la finalul anului atât de Guvern, cât şi de Parlament.

CITEȘTE ȘI: Clubul de Cultură și Civilizație Anglo-Americană „Regina Elisabeta a II-a”, inaugurat la Craiova

Ligia Deca pregăteşte şi alte modificări. După ce termină cu noua lege a educaţiei vrea să analizeze dacă împărţirea anului şcolar în 5 module sau eliminarea notelor din calculul admiterii la liceu mai sunt justificate şi anul viitor.

De asemenea, Deca pare să îndrăgească uniforma şcolară, însă spune că nu va impune cumpărarea acesteia.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus, joi, că primul lucru pe care doreşte să-l finalizeze este reprezentat de legile educaţiei şi a precizat că prioritatea ministerului este ca școlile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza energetică îl va lua.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri