AcasăACTUALCând începe distribuirea voucherelor sociale

Când începe distribuirea voucherelor sociale

spot_img

Guvernul a adoptat ordonanta de urgentă privind acordarea voucherelor romanilor cu venituri mici. Atenţie, aceste tichete vor putea fi folosite doar la anumite societăți comerciale. Pe 1 iunie începe distribuirea cardurilor şi abia după ce vor fi împărțite românilor ele vor fi și alimentate.

- Publicitate -

Aceste tichete se vor acorda o dată la două luni, pentru românii care fac parte din categoriile vulnerabile, scrie România Tv.

Persoanele cu venituri mici și elevii vor primi vouchere din partea statului, a anunțat luni ministrul Muncii Marius Budăi.


„Am aprobat în Guvern Ordonanța de Urgență prin care se stabilește că persoanele cu venituri reduse vor primi ajutor, pentru achiziționarea de alimente. În pofida tuturor comentatorilor și postacilor de pe margine, care, atunci când au guvernat, nu au fost în stare să demonstreze nimic, PSD se ține de cuvânt!

Am acordat ajutor pensionarilor și persoanelor cu dizabilități la început de an, extindem acum categoriile de beneficiari care vor primi, în acest an, de patru ori, ajutorul pentru alimente!”, a scris Marius Budăi, pe pagina sa de Facebook.

De aceste vouchere vor beneficia: 


pensionarii cu venit net lunar sub 1.500 de lei – numărul estimat al acestora este de 2,3 milioane;

persoanele cu dizabilități, cu venit net lunar sub 1500 de lei – numărul estimat al acestora este 400.000;

familii cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familii monoparentale cu venit mediu net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familii care au drept la ajutor social potrivit legii privind ajutorul social și persoanele fără adăpost.

Voucherul urmează să poată fi utilizat pentru achiziționarea de produse alimentare.

Beneficiarii pot alege din categoria produselor alimentare care va fi bunul de consum pe care îl vor folosi.

Guvernul este disperat să facă rost de bani la buget. Premierul a avut o discuție cu reprezentanții ANAF și le-a cerut să facă toate eforturile pentru o colectare mai bună. Inclusiv plata voucherelor depinde de banii de la buget.

Bugetul aprobat este în valoare de 3,1 miliarde lei. 50%  urmează a fi asigurate din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială, pentru perioada de programare 2021 – 2027, și diferența de 50% din bugetul de stat, cu surse de finanțare din fondurile bugetului de stat.

Distribuția voucherelor va avea loc prin compania națională Poșta Română. Listele de beneficiari vor fi comunicate Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de către Casa Națională de Pensii și Autoritatea Națională pentru Plăți și Incluziune Socială.

În perioada următoare urmează să se deruleze procedura de achiziție publică pentru selectarea unităților emitente și apoi procedura pentru emiterea cardurilor.

Valabilitatea unui card este de la 1 iunie 2022, până pe data de 31 decembrie 2022.

Aceasta este partea de măsuri cu referire la tichetele sociale.

CITEȘTE ȘI: RAR, controale la service-urile auto din toată ţara. Amenzile au depăşit un milion lei

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri