AcasăPOLITICĂCampania „Jos Facturile”, derulată și în municipiul Caracal. Cum se poate semna...

Campania „Jos Facturile”, derulată și în municipiul Caracal. Cum se poate semna pentru susținerea proiectului PSD

spot_img

Două standuri au fost amenajate în municipiul Caracal unde persoanele pot semna pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației. 

Potrivit primarului Ion Doldurea, se impune ca această propunere să fie dezbătută și adoptată în regim de urgență în Parlament.

„LegeaPSD poate reduce imediat prețurile din facturile la electricitate cu 43% și la gaze naturale cu 23%”, spune Doldurea.

În municipiul Caracal a demarat această campanie de strângere de semnături, cele două standuri fiind amenajate în zona Pieței agroalimentare și în fața sediului PSD.

Se poate semna și online, informează edilul, accesând link: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/.

PSD inițiază o petiție pentru susținerea proiectului de lege depus în Parlament, care prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației. Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021.

Compensația este egală cu jumătate din scumpirea care a avut loc în acest 6 luni, respectiv jumătatea diferenței dintre prețul plătit în ultima lună și cel plătit în prima lună.

„Proiectul de lege protejează, astfel, milioane de familii care primesc în această perioadă notificări de la furnizorii de energie electrică și gaze privind noi oferte de contracte la prețuri exorbitante, de la 60% la 200%! Aceasta este soluția optimă și justă pentru ca facturile românilor să scadă pentru cel puțin șase luni. Astfel, în cazul energiei electrice, în acest moment ofertele de preț pentru energie electrică variază între 406 lei/MWh și 670 lei/MWh (față de 341 lei, în decembrie 2020). Legea PSD introduce un preț maxim de 380 lei/MWh, respectiv media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021. Deci prețurile din facturi vor fi reduse imediat cu un procent de până 43%, în funcție de contractul pe care îl are fiecare consumator”, se arată într-un comunicat PSD.

În cazul gazelor naturale, în acest moment, ofertele de preț variază între 211 lei/MWh și 250 lei/MWh (față de 135 lei în urmă cu un an).

Prețul maxim impus prin Legea PSD va fi de 192 lei/MWh.

„Deci facturile vor fi reduse imediat la acest preț maximal de 192 lei, care va fi menținut pe următoarele 6 luni. Reducerea până la 23,2% în funcție de contractele pe care le are fiecare consumator”, mai spun social democrații.

Prin această petiție, li se solicită parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susțină soluțiile PSD.

CITEȘTE ȘI: Decizie în miez de noapte. Liberalii merg la consultările de la Cotroceni tot cu Florin Cîțu ca propunere de premier

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri