AcasăACTUALCampania de vaccinare a copiilor între 5 și 11 ani ar putea...

Campania de vaccinare a copiilor între 5 și 11 ani ar putea începe în a doua parte a lunii ianuarie. Anunțul medicului Gheorghiță

spot_img

Valeriu Gheorghiță a anunțat că, cel mai probabil, vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe și în țara noastră, în a doua parte a lunii ianuarie.

„În ceea ce privește campania de vaccinare în pregătire pentru copiii 5-11 ani a fost deja optimizată platforma de programare și registrul electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunța debutul efectiv al campaniei de vaccinare. Noi am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă, locațiile în care se va derula sunt în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare, vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccin de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare și în cabinetele medicilor de familie acolo unde desigur se va solicita acest tip de vaccin”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai spus că va fi obligatoriu consimțământul părinților sau al reprezentanților legali și că înainte se va efectua triajul medical.

Schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile.

„Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepționa doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie, ca atare cel mai probabil că în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a completat Gheorghiță.

CITEȘTE ȘI: Al doilea accelerator liniar, din ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Craiova

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri