AcasăACTUALCalea ferată Bucureşti-Craiova, reabilitată cu fonduri din PNRR. Investiţie de 278,44 milioane...

Calea ferată Bucureşti-Craiova, reabilitată cu fonduri din PNRR. Investiţie de 278,44 milioane lei, fără TVA

spot_img

CFR Infrastructură, prin sucursala din Craiova, a lansat joi licitație pentru “lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii”. Valoarea estimată a lucrărilor este de 278,44 milioane de lei, fără TVA.

- Publicitate -

Proiectele de tip ”Quick Wins” reprezintă lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căi.

Obiectivul general al setului de proiecte tip „Quick Wins” constă în eliminarea restricțiilor de viteză prin lucrări ce vor viza elementele suprastructurii căii ferate (șina, traversele, aparatele de cale, piatra spartă) sau orice alt element care va conduce la creșterea vitezei de circulație pentru trenurile de călători și marfă, cu impact direct și imediat asupra duratei de călătorie și/sau asupra creșterii siguranței și confortului călătorilor.


Lucrările ar urma să se deruleze de-a lungul a circa 160 de kilometri de cale ferată, între Olteni și Pielești, acestea fiind împărțite în 26 de loturi.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie 2022, potrivit calendarului actual din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Procedura de atribuire se desfășoară sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că semnarea contractului/contractelor execuție lucrări se va face numai după asigurarea sursei de finanțare.


Proiectele de tip „Quick Wins” fac parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și sunt incluse la finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență a României (PNRR).

Modernizarea liniei de cale ferată București – Craiova se situează pe primul loc pe lista de 20 de proiecte feroviare, prioritizate de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

De asemenea, CFR Infrastructură a semnat două contracte pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic în vederea modernizării secțiunilor București – Roșiori și Roșiori – Craiova, potrivit economica.net.

CITEŞTE ŞI: GORJ: 600 de angajări la CEO. Cum au fost repartizate posturile în județ

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri