AcasăACTUALBode susţine că 7 şi nu 9 pacienţi au murit în incendiul...

Bode susţine că 7 şi nu 9 pacienţi au murit în incendiul de la Constanţa

spot_img

​În incendiul de la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța au murit 7 pacienți, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode. Inițial Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunțase că 9 din cei 10 pacienți din ATI și-au pierdut viața.

Potrivit ministrului de Interne, din cei 7 decedați, 5 au murit în spitalul cuprins de flăcări, iar doi după ce au fost transferați, potrivit Hotnews.

Precizările lui Bode au venit la aproape două ore și jumătate după anunțul DSU, care preciza că sunt 9 pacienți morți.

Cel care a anunțat că sunt 7 victime, și nu 9, cu puțin timp înainte de ieșirea publică a ministrului de Interne, a fost prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanța, Viorel Teliceanu.

Potrivit procurorului, confuzia s-a produs după ce de la Spitalul Județean Constanța s-a anunțat că 3 pacienți transferați acolo au murit, constatându-se apoi că este vorba despre unul singur.

El a spus că nu toți cei 5 pacienți decedați la Spitalul de Boli Infecțioase au fost găsiți pe paturi, unii dintre ei încercând să ajungă la lift. Nu erau toți arși, unii au murit intoxicați cu fum, a mai spus procurorul. Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanța a mai spus că trebuie reconfirmată identitatea celor 7 victime, urmând să fie recunoscuți de către rude.

Reamintim că DSU a transmis, la ora 11.32, că în incendiu au murit 9 pacienți. De asemenea, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Amarandei, spunea că în incendiu au murit 9 pacienți și că toți au fost găsiți în paturi.

În Secția ATI în care a izbucnit incendiul erau internați 10 pacienți, iar în tot spitalul se aflau 113 persoane.

CITEȘTE ȘI: Incendiul de la spitalul din Constanţa: 9 din cei 10 pacienţi internaţi la ATI au murit

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri