AcasăLIFEBiblioteca din Slatina, 91 de ani de existenţă

Biblioteca din Slatina, 91 de ani de existenţă

spot_img

Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu” a marcat împlinirea a 91 de ani de la înfiinţare, la eveniment fiind prezenţi colaboratori din toate timpurile, oameni din domeniul culturii, care și-au adus contribuția la promovarea actului cultural slătinean, călușari dar şi membrii Corului „Voces Primavera”.

Instituţie de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Olt, Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” a luat ființă prin dispoziția Prefecturii Județului Olt din 26 octombrie 1931 ca Biblioteca publică din orașul Slatina, sub denumirea de Biblioteca Comunală  „M S Andreean”, după numele institutorului slătinean ce a donat prin testament mii de volume pentru înființarea unei biblioteci publice.

CITEŞTE ŞI: DOLJ: Sistemul de irigații și cel antigrindină, extinse. Au fost anunțate investiții de peste un miliard de euro

Biblioteca a primit rangul de Bibliotecă Județeană în anul 1975.

Aniversarea a celor 91 de ani a fost marcată printr-un spectacol de gală de premiere a colaboratorilor, momente artistice, muzică, teatru și dans de căluș.

„Biblioteca nu este doar o colecție de cărți și documente tipărite, este mult mai mult decât atât, este o colecție infinită de informații, fără de care cititorii, utilizatorii serviciilor de bibliotecă nu s-ar descurca.  Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, instituție aflată într-un amplu proces de modernizare continuă, și-a extins serviciile dincolo de zidurile sale, prin informatizare și furnizarea de materiale electronice care pot fi accesate oricând și de oriunde, oferind cititorilor șansa de a cunoaște conținutul colecțiilor din patrimoniul său cu mult înainte de a-i trece pragul”, transmit reprezentanţii instituţiei de cultură.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri