AcasăACTUALBaraj rupt, într-o comună din Dolj (VIDEO)

Baraj rupt, într-o comună din Dolj (VIDEO)

spot_img

Un baraj din comuna doljeană Verbiţa, s-a rupt vineri, fiind inundate mai multe culturi agricole.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, este vorba despre un baraj proprietate privată.

În zonă a fost trimisă o echipă de la Apele Române Dolj.

Sursa citată a adăugat că nu sunt pagube, fiind inundate terenurile agricole.

Potrivit Prefecturii Dolj, până în acest moment, nu au fost înregistrate pagube materiale importante. 3 ha de pășune au fost inundate și de asemenea, drumul județean DL 552 B Pleniţa – Verbiţa a fost acoperit de apă. Tendința undei de viitură este de retragere și nu există pericol ca apa să ajungă la casele de locuit. Cea mai apropiată localitate, satul Cornu se află la 10 km de locul producerii incidentului.

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a luat legătura cu toate instituțiile abilitate să intervină de urgență în zonă pentru a evita orice pericol.

Conducerea ABA Jiu a dispus activarea Centrului Operativ pentru Situatii de Urgență ABA Jiu si SGA Dolj și a trimis o echipă în zonă pentru a interveni.

La nivelul Primăriei Verbița nu a fost constituit Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

”Evenimentul nedorit, prin cedarea barajului s-a produs din cauze necunoscute. Volumul de apă deversat nu a produs pagube materiale cetățenilor comunei și nici infrastructurii DJ 552B, deoarece volumul de apă a fost preluat de albia pârâului Baboia, în cea mai mare parte, iar pe suprafețele de teren de aproximativ 2,5-3 ha pe care a băltit apa circa două ore, în urma retragerii acesteia am constatat că nu s-au produs pagube. Aceasta este ceea ce constatat comisia de intervenție din cadrul Primăriei Verbița în urma deplasării la locul producerii evenimentului”, a comunicat edilul localitătii Verbița.

Barajul Verbița se află în administrarea Primăriei Verbița și este dată în concesiune unei societăți piscicole.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri