AcasăACTUALBani mai mulți pentru cazarea și masa elevilor care participă la olimpiade...

Bani mai mulți pentru cazarea și masa elevilor care participă la olimpiade naționale

spot_img

Premii mai mari și alocație de hrană și cazare dublă pentru elevii care participă la olimpiade naționale, sunt o parte dintre măsurile de reconoaștere a performanțelor adoptate joi de Guvern.

- Publicitate -

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că au fost adoptate joi patru măsuri pentru recunoașterea și susținerea performanței elevilor români, scrie Mediafax.

„În primul rând, în contextul în care valoarea premiilor pentru participarea la olimpiade internaționale, olimpiade cu etape internaționale, ajunge până la 12.550 de lei, premiul întâi, fiind peste 4.000 de lei mențiune, pentru etapa regională premiul întâi este 4.440 de lei, fiind 2.550 de lei mențiunea. Aveam un sistem ridicol de recunoaștere la nivel național. La nivel internațional și regional, lucrurile sunt în regulă. Dar premii naționale care să pornească de la 65 de lei și să se oprească la 150 de lei pentru un elev care a fost primul în țară la o anumită olimpiadă au fost considerate ridicole de către Guvern, pe bună dreptate”, a spus Sorin Cîmpeanu.


Acesta a anunțat că premiul I va fi 1.000 de lei, premiul doi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar mențiunea va fi 300 de lei.

Ministrul a anunțat și dublarea alocației zilnice pentru cazare și masă pentru fiecare participant la olimpiade naționale. Astfel, aceasta va crește de la 100 la 200 de lei.

„Este pentru prima oară când Guvernul a adoptat o măsură prin care performanța elevilor la olimpiadele internaționale este recunoascută indiferent de școala de unde provin. Este recunoscută prin alocarea unor burse de pereformanță pentru prima oară în școlile private. Sunt elevi care reprezintă România, sunt elevi care merită recunoașterea statului pentru nivelul de reprezentare, indiferent că provin din sistemul de stat sau privat”, a mai spus ministrul Educației.


Cea de-a patra măsură vizează crearea cadrului legal, astfel încât autoritățile locale să aibă posibilitatea lergală să contribuie pentru creșterea valorii acestor premii.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Agriculturii anunţă linii de finanţare pentru fermieri

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri