AcasăACTUALAvertismentul Ministerului Sănătăţii despre utilizarea Iodurii de Potasiu, în cazul unui posibil...

Avertismentul Ministerului Sănătăţii despre utilizarea Iodurii de Potasiu, în cazul unui posibil incident nuclear

spot_img

Ministerul Sănătății a venit cu o serie de precizări, în urma discuţiilor din spațiul public despre utilizarea Iodurii de Potasiu în cazul unui posibil incident nuclear.

- Publicitate -

Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide, transmite ministerul.

“În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.


Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ”, arată oficialii MS.

Comunitatea internațională a intrat în alertă, după ce joi noaptea forțele ruse au atacat și, aparent, au bombardat Centrala Nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Un incendiu a izbucnit la una dintre unitățile nucleare, iar pompierii nu au fost inițial lăsați de trupele ruse să intervină.


Ulterior, atât Casa Albă, cât Agenția Internațională pentru Energie, au anunțat că nu sunt detectate radiații în zonă. Casa Albă continuă să monitorizeze situația îndeaproape.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Centrală nucleară din Ucraina, bombardată de forţele ruse. Autorităţile ucrainene anunţă că nivelul de radiaţii este normal

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri