AcasăACTUALAvertismentul autorităților: „Peste 25.000 de cazuri COVID pe zi, peste o lună”

Avertismentul autorităților: „Peste 25.000 de cazuri COVID pe zi, peste o lună”

spot_img

Şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor, medicul Adriana Pistol, atrage atenţia că în acest moment în România avem multe vulnerabilităţi, mulţi români nevaccinaţi şi că este posibil ca maximul din valul anterior al pandemiei să fie atins mult mai repede în situaţia prezentă, în 31 zile faţă de 52 de zile, cât a durat pentru valul anterior.

Şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor, medicul Adriana Pistol,  atrage atenţia că este posibil ca maximul atins în valul anterior sa fie atins mult mai repede în valul 5, scrie România Tv.

Autorităţile se aşteaptă la 25.000 de cazuri COVID-19 pe zi peste o lună de zile.

„Avem o populaţie receptivă, numeroasă, populaţie care se poate îmbolnăvi oricând. Avem un risc foarte mare de răspândire a tulpinii Omicron, care are o rată mai mare de transmisibilitate decât Delta. Previziunile noastre arată faptul că e posibil ca maximum atins în valul anterior să fie atins mult mai repede în situaţia prezentă, în 31 de zile faţă de 52 de zile cât a durat valul anterior. Nu înseamnă neapărat că vom avea aceste 25.000 de cazuri. S-ar putea să fie mult mai multe decât atât”, a avertizat medicul Adriana Pistol.
Şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor a atras atenţia că daca certificatul covid s-ar fi introdus panta ar fi mult mai lina permitând medicilor sa faca fata mult mai bine, autoritatile să poata achizitiona si distrui medicamente, si permitând populatiei doritoare sa se mai vaccineze. Vacccinul previne formele grave si decesele, a mai precizat medicul Adriana Pistol.
- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri