AcasăACTUALAutoturisme în valoare de peste 420.000 lei căutate de autoritățile din Olanda...

Autoturisme în valoare de peste 420.000 lei căutate de autoritățile din Olanda și Italia, descoperite de polițiștii de frontieră

spot_img

Două autoturisme de lux, Range Rover Evoque și Mercedes-Benz, care  figurează în bazele de date ca bunuri căutate de autorităţile italiene și olandeze, au fost identificate de către polițiștii de frontieră din Oradea și Sighetu Marmației. 

- Publicitate -

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de  Frontieră Oradea, pe sensul de intrare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani, conducând un autoturism marca Range Rover Evoque.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări cu privire la   autovehiculul în cauză, în urma cărora s-a constatat faptul că acesta figurează în bazele de date ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.


Șoferul a declarat că autoturismul i-a fost încredințat de un cetățean italian, asociat la firma de leasing care deține în calitate de proprietar autoturismul, care l-a informat că poate utiliza autoturismul fără a întâmpina probleme.

În aceeași zi, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului internațional cu autoturisme furate.

„Astfel, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat într-o parcare de pe raza municipiului Suceava, un autoturism marca Mercedes-Benz. Acesta aparţinea unei persoane de sex feminin, cetăţean român, în vârstă de 33 ani, domiciliată pe raza judeţului Suceava. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul, fabricat în anul 2016, figurează ca fiind furat, alertă introdusă de către autoritățile olandeze din data de 14 februarie”, arată Poliția de Frontieră.


Ambele mașini, în valoare totală de peste 420.000 lei (aproximativ 85.000 de euro), au fost indisponibilizate la sediile instituţiilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea cazurilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Peste 200 de percheziții în 13 județe, între care Mehedinți și Vâlcea, la persoane bănuite de contrabandă cu aur din Turcia

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri