AcasăACTUALAutoritățile intervin în zona Roșia Montană. Cota apei din lacul Tăul Mare,...

Autoritățile intervin în zona Roșia Montană. Cota apei din lacul Tăul Mare, care amenință sute de localnici, a scăzut

spot_img

Cota apei din lacul de acumulare Tăul Mare-zona Roșia Montană, unde a existat pericol de inundații, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a scăzut cu 40 de centimetri, după ce pompierii au intervenit cu mai multe motopompe.

În gospodăriile din zona Roșia Montană, județul Alba, locuiesc în total 268 de persoane, din care 126 s-au autoevacuat, 137 au refuzat evacuarea si cinci persoane au fost evacuate. Cota apei în lacul de acumulare a scăzut, duminică seara, cu 40 de centimetri.

https://www.facebook.com/watch/?v=5422526437842529

Potrivit ISU Alba, duminică seara, la ora 20.30 s-a intervenit cu trei motopompe de mare capacitate pentru deversarea apei din lacul de acumulare, o motopompă fiind pregatită să intervină, iar două motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită).

CITEȘTE ȘI: Accident mortal, în judeţul Olt. Pieton lovit de un camion, la Negreni

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 40 de centimetri.

În gospodăriile din zona care ar putea fi în pericol de a fi inundată locuiesc în total 268 de persoane, din care 126 s-au autoevacuat, 137 au refuzat evacuarea și 5 persoane au fost evacuate în spații puse la dispoziție de autorităţile publice (internatul școlar de la liceul din Abrud).

Potrivit ISU Alba, autoritățile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roșia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

Pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri