AcasăACTUALAutoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută, după atacul de la centrala...

Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută, după atacul de la centrala nucleară ucraineană. Anunțul ministrului Mediului

spot_img

Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută, iar măsurătorile de vineri dimineața arată niveluri normale de radiații, după atacul de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, anunță ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook. 

- Publicitate -

Conform acestuia, Agenția pentru Protecția Mediului măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă va oferi informare în timp real asupra nivelurilor de radiații.

„În prezent, autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporojie din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse. Nu există nici un pericol pentru populația din România”, a scris, vineri dimineața, Tánczos Barna, ministrul Mediului.


Ucraina a anunțat în cursul nopții de joi spre vineri că un atac rusesc asupra centralei nucleare a provocat un incendiu la una dintre clădirile centralei.

Incendiul a fost stins vineri dimineața, după ce serviciile de urgență ucrainene au anunțat că inițial au fost blocate să ajungă la fața locului.

Centrala în sine nu a fost afectată, dar autoritățile se temeau că focul s-ar putea extinde.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | Centrală nucleară din Ucraina, bombardată de forţele ruse. Autorităţile ucrainene anunţă că nivelul de radiaţii este normal

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri