AcasăACTUALAu tăiat porcul, apoi s-au tăiat între ei. Un bărbat din Olt...

Au tăiat porcul, apoi s-au tăiat între ei. Un bărbat din Olt a ajuns la închisoare

spot_img

Un bărbat din comuna Scărişoara a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce, iarna trecută, l-a înjunghiat pe un consătean, în urma unui conflict izbucnit la un han din sat, când sărbătoarea alături de alţi bărbaţi „pomana porcului”.

Incidentul s-a petrecut în decembrie anul trecut, în ziua de 14, când un bărbat din Scărişoara a tăiat porcul ajutat de alţi doi consăteni.

În jurul orei 16.00, au terminat tăierea şi tranşarea porcilor şi apoi s-au deplasat toţi trei, precum şi un al patrulea bărbat, la hanul pe care acesta din urmă îl deţine pe raza comunei Scărişoara, sat Plăviceni, unde au servit pomana porcului.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Accidentul grav de la Slatina, surprins de camerele de supraveghere. Cum s-a produs impactul mortal

Acolo, pe lângă mâncare, s-au consumat şi băuturi alcoolice într-o cantitate considerabilă, iar după o vreme în bar a venit şi M.B.V., care se afla de asemenea sub influenţa alcoolului. El s-a aşezat la masă cu ceilalţi şi, în continuare, cu toţii au consumat vin şi au mâncat friptură.

În timp ce se aflau la masă, M.B.V. a scos din buzunar un cuţit în ţiplă şi i l-a arătat chiar viitoarei victime, I.B., spunând că tocmai îl cumpărase de la un magazin pentru că şi el urma să taie porcul, următoarea zi.

La un moment dat, la masă au rămas doar M.B.V. şi I.B..

Tăiat cu cuţitul pregătit pentru porc

Inculpatul a mai comandat o sticlă de vin, apoi s-a enervat când nu i s-a adus un anumit vin, ci unul mai ieftin şi a dat cu sticla de podea, spărgând-o. Gestul a tensionat atmosfera iar I.B. a fost cel care i-a reproşat ceea ce a făcut. Cei doi şi-au adresat injurii reciproc.

CITEŞTE ŞI: Olt: Un bărbat, reţinut după ce şi-a bătut crunt tatăl imobilizat la pat. I-a aplicat şi o lovitură de cuţit

Au plecat din local şi în apropiere, s-au luat la bătaie, iar M.B.V. l-a tăiat cu cuţitul pe care îl pregătise pentru tăierea porcului. Apoi, acesta a fugit.

Iertat de inculpat, dar tot condamnat

În continuare I.B. a fost ajutat de proprietarul localului, acesta ducându-l acasă, unde soţia sa a chemat ambulanţa.

În faţa instanţei, victima a precizat că totul s-a întâmplat pe fondul consumului de alcool şi nu este certat cu inculpatul, astfel că nu are pretenţii de natură penală sau civilă împotriva acestuia,  pe care l-a iertat.

Cu toate acestea, agresorul a fost arestat preventiv încă de a doua zi. Iar recent, magistraţii Tribunalului Olt l-au condamnat la patur ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri