AcasăACTUALAu fost stabilite datele pentru simularea Evaluării Naționale și cea a Bacalaureatului

Au fost stabilite datele pentru simularea Evaluării Naționale și cea a Bacalaureatului

spot_img

Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023 a fost aprobatbat de Ministerul Educației și trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit ordinului, simularea Evaluării naționale este programată în 20 martie la Limba și literatura română, 21 martie la Matematică, 22 martie la Limba și literatura maternă, iar în 29 martie este prevăzută comunicarea rezultatelor, scrie Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Cabinete medicale aparținând Ambulatoriului Spitalului Județean Craiova, dotate cu aparatură modernă. Proiectul, derulat prin PNRR, a fost aprobat

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat se va desfășura în perioada 27 martie-6 aprilie: 27 martie- Limba și literatura română, 28 martie- proba obligatorie a profilului, 29 martie- proba la alegere a profilului și a specializării, 30 martie- Limba și literatura maternă, iar comunicarea rezultatelor se va face în 6 aprilie.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Ministerul precizează că notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri