AcasăACTUALAu fost publicate hărțile de hazard și de risc la inundații. Anunțul...

Au fost publicate hărțile de hazard și de risc la inundații. Anunțul ministrului Mediului

spot_img

Ministerul Mediului a anunțat luni că au fost publicate pentru publicul larg hărțile de hazard și de risc la inundații care au fost elaborate în ultimii doi ani.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, hărțile au fost realizate cu sprijinul Băncii Mondiale în cadrul proiectului „Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a 2-a și a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundații – RO-FLOODS”.

Hărțile au fost elaborate pe parcursul a doi ani, iar în luna septembrie 2022 au fost avizate de Comitetele de bazin de la nivelul celor 11 Administrații Bazinale de Apă și înaintate către Comisia Europeană.

În total, peste 900 de experți au primit accesul necesar pentru a putea analiza hărțile și pentru a putea identifica zonele în care evaluarea trebuie reluată și îmbunătățită de experți.

CITEȘTE ȘI: 15 blocuri din Craiova, reabilitate energetic. S-a semnat contractul de finanțare

Hărțile sunt utilizate pentru planificarea măsurilor necesare pentru protecția la inundații, pentru planificarea modului de utilizare a terenurilor și pentru a preveni și evita noi riscuri la inundații.

„Schimbările climatice sunt într-o continuă dinamică și de aceea trebuie să fim pregătiți pentru toate efectele lor. Apa este o resursă vitală pentru populație dar, în același timp, poate fi și un risc pentru comunități atunci când se produc inundații necontrolate. Hărțile de hazard și de risc la inundații nu vor impiedica producerea acestor fenomene, însă vor putea ajuta la elaborarea unor planuri de management care să prevină sau să reducă efectele acestor fenomene. Practic, hărțile sunt, în sine, niște instrumente care vor ghida autoritățile atât în ceea ce privește investițiile în lucrări de apărare împotriva inundațiilor dar, mai ales, în planificarea urbană care va ține cont de zonele cu risc la inundații”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Hărțile sunt disponibile pe noul site web www.inundatii.ro, creat în cadrul proiectului RO-FLOODS.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri