AcasăACTUALAu fost create 59 de unități ambulatorii pentru copiii răciți. Decizia Ministerului...

Au fost create 59 de unități ambulatorii pentru copiii răciți. Decizia Ministerului Sănătății

spot_img

La nivel național, potrivit Ministerului Sănătății, au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii. S-a luat această decizie pentru a facilita accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe. 

În prezent, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate.

Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare.

Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: Aeroportul Craiova introduce două noi destinaţii pe lista zborurilor. Ajutor de 120.000 de euro pentru Wizz Air din bugetul județului Dolj

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU).

Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul ”Insuficiența respiratorie acută la sugar – evaluare și tratament imediat”, aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri