AcasăACTUALAu fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. Note mai mari cu...

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. Note mai mari cu mai mult de două puncte, după contestații

spot_img

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, au fost afișate joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunțând că după această etapă, 122.301 elevi au medii mai mari de 5. Totodată, au fost 17 note care, în urma constetațiilor, au fost schimbate cu mai mult de două puncte. 

- Publicitate -

Cîmpeanu a menționat că au fost înregistrate 21.854 de contestații, mai multe decât anul trecut, dintre care 13.324 la limba și literatura română, 8.265 la matematică și 265 la limba maternă, scrie Mediafax.

„În urma evaluării lucrătilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 82,4%, în creștere cu 0,1% față de evaluarea inițială. La finalul acestei etape 122.301 elevi au medii mai mari de 5”, a menționat Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.


A crescut și numărul elevilor cu media ganerală 10.

„Avem încă 16 elevi cu media generală 10, ajungându-se astfel la 237 de medii de 10. 74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferențe mai mici de 0,5 puncte. E vorba de 16.262 de note care au fost schimbate cu mai puțin de 50 de sutimi. Până în 2015 aceste schimbări nu erau vizibile. Notele nu se schimbau dacă diferențele nu erau mai mai de 0,5 puncte. Pentru diferențe între 0,5 puncte și un punct 3218 note schimbate. 166 de note schimbate cu diferențe între unul și două puncte. Am avut, ne vom apleca cu maximă atenție asupra acestor 17 situații în care, în urma contestațiilor, notele au fost schimbate cu mai mult dfe două puncte, 16 la lb. română și una la matematică”, a conchis Cîmpeanu.

Acesta a mai spus că cele 17 lucrări „sunt în drum spre București pentru a fi corectate încă o dată, a treia oară, și pentru a vedea care sunt acei profesori care au generat aceste diferențe mai mari de două puncte”.


CITEȘTE ȘI: Se dublează alocațiile pentru copiii aflați în plasament

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri